Logo Utulok.skVirtuálny útulok pre psov, mačky a iné domáce zvieratá
späť
LEO KOSTRA

Cheap Jewelry Z vianočnej lyžovačky v Tatrách som od majiteľa doniesla skoro zmrznutého a príšerne vychudnutého psa. Ide pravdepodobne o kríženca boxera s niečím veľkým, možno s nemeckým ovčiakom aj keď v očkováku má napísané ban dog x nemecká doga (napísal veterinár, čo ho očkoval ako šteňa).

           

Pes toho už zažil dosť. V roku 2006 ho adoptoval z útulku na západnom Slovensku jeden pán ako strážneho psa do firmy. Po troch rokov firma skrachovala a pes sa vrátil do útulku, odkiaľ bol adoptovaný druhýkrát. Prvý majiteľ sa o neho podľa všetkého dobre staral, ale nemohol ho zobrať do malého bytu.

Ten druhý majiteľ ho držal na dvore rodičovského domu na reťazi na lanku spolu s druhým psom, mal dosť úbohú búdu, čo vzhľadom na jeho krátku srsť bez podsady nestačilo. Noc z 25. Na 26. 12. pes strávil vonku v snehovej víchrici pri -7 stupňoch, lebo sa mu reťaz zachytila a nevedel sa dostať do búdy. Ráno mal celý chrbát pokrytý snehom a ľadom.

  

Objavila som ho ešte na Štedrý deň a chodila každý deň kontrolovať a hľadala som majiteľa, ale až 26. sa mi podarilo s nimi hovoriť. Tvrdili, že ho kŕmia, ale že nechce žrať a pritom keď som mu dala suchú žemľu, zožral mi ju skoro aj s rukou. Našťastie som ich presvedčila, aby sa ho vzdali.

Hneď v pondelok 27.12. som s ním išla na veterinu, mal horúčku, dostal antibiotiká. Od pondelka do piatku pribral 5 kg! Bol plný škrkaviek, išli z neho aj po druhom odčervení. 10.1. som s ním ešte bola na krv, výsledky má dobré, len mu chýba vápnik a po pár mesiacoch mu treba skontrolovať ešte jeden ukazovateľ (alkalická fosfatáza), veterinári povedali, že sa to po dobrej strave dá do poriadku. Pekne priberá teraz má 31 kg.

Je to krásny pes, má 4 roky. Bude veľký problém mu nájsť normálny domov, bojím sa, aby sa neozval nejaký úchyl len kvôli tomu, že je nádherný. Aj ten druhý majiteľ ho zobral asi preto a nedomyslel, čo ďalej. Určite minimálne túto zimu potrebuje teplé miesto.

         
Keďže ide o veľkého, temperamentného psa, potrebuje skúseného majiteľa. So sučkami vychádza dobre, celkom mu to ide aj so psami, ale na agresivitu z ich strany odpovedá rovnakým metrom. Chystám sa dať ho kastrovať koncom januára, predpokladám, že sa skľudní. K nám je veľmi milý, prítulný, so ženami nemá najmenší problém, niektorí chlapi mu nie sú sympatickí (súhlasím s jeho výberom).
 Myslím si, že bude z neho super pes kamarát a dobrý strážca, ale vzhľadom na veľkosť radšej skúsenému majiteľovi.

							Ing. Z. Jochmannová 12. 1. 2011
swiss replica watches

    

 
casino siteleri