Logo Utulok.skVirtuálny útulok pre psov, mačky a iné domáce zvieratá
späť

 Slepý ALAN 

03.10.2007 19:10 TV Markíza 

“Pracovníci trnavského útulku bojujú o život týraného psíka. 4-ročného kríženca vlčiaka našli pred budovou priviazaného na špagáte. Pes je úplne vychudnutý a zo zlej výživy aj oslepol.”

Pracovníčky útulku boli samé zhrozené, hoci dennodenne vidia veľa psej biedy... Na kosť vychudnutý pes strednej veľkosti, všetky rebrá viditeľné, hryzné rany pravdepodobne od potkanov. Dr. Faga z trnavskej Veterinárnej kliniky komentoval: dehydrovaný pes v celkove zlom stave, totálne podvyživený, slepý následkom progresívnej degenerácie sietnice.

Vedelo sa dokonca, odkiaľ pes pochádza, ale dôkazy chýbali a čas na prešetrovanie v útulkoch nie je.

Mnohých občanov ohúrili obrázky zúboženého psa v televíznych novinách. Reagovali mailami a telefonátmi do útulku.Patek Philippe Replica Watches

“V televíznych novinách som sledoval príspevok o nájdenom psíkovi Alanovi. V živote som nevidel niečo tak strašné. Človek sa až hanbí, že tí, čo sa hrajú na pánov tvorstva, sú takého niečoho schopní. Ten čo to spravil si zaslúži taký istý osud ako ten bezbranný tvor. Obraz zúboženého Alana mám pred sebou už druhý deň ...

 Dobrý večer, videla som pred chvíľou v tel. novinách Alana. Toho slepého, týraného a tak strašne vychudnutého vlčiačika. Bývam v 1-izb. byte v Bratislave s dvoma psami a tak si ho nemôžem vziať, ale nechcem, aby ste ho utratili, tak som sa rozhodla, že budem mesačne prispievať na jeho výživu počas jeho pobytu v útulku.”

Akútne reakcie a ponuky pomoci boli početné, deň za dňom prešiel, pomocnú ruku podali aj niektoré organizácie. Nakoniec Alana, ktorý potreboval intenzívnu starostlivosť, prevzali ochranári, zabezpečili prevoz a Alan prišiel 14. októbra - ako 7. pes! - do opatery rodiny, ktorá nechce byť menovaná.

 Jemu samému sa nové pomery museli zdať ako raj na zemi. Také niečo ešte za jeho štvroročného života nepoznal. Po príchode do nového prostredia bol najprv dezorientovaný a neistý. Ale jeho noví štvornohí priatelia, dvaja psy a štyri fenky, všetko pozbierané kreatúry zo zlých pomerov, ho bez protestu do svorky prijali. Starší z dvoch ovčiakov zistil, že Alan nevidí, vždy išiel preňho a viedol ho, kým si nezvykol na nové prostredie. Tento 13 ročný skúsený pes sa díval Alanovi do tváre a intuitívne cítil, že potrebuje pomoc... Poukazoval mu takto dom a záhradu, prišiel pre neho, keď Alan ostal stáť a nevedel, kam ďalej. Fenky boli zo začiatku akokeby urazené, tým trvalo trochu dlhšie, kým si na nového člena zvykli. Po čase sa ale všetko utriaslo a dnes, po ani nie mesiaci, ho už všetci bez rozdielu vyzývajú k hre. Alan sa orientuje podľa druhých a nemá medzičasom žiadne problémy. Problém s ním majú mačky, ktoré našťastie rezidujú na poschodí.

Ešte vždy dospáva, prespí väčšinu dňa, ale postupne je aktívnejší, chodí po záhrade a preňucháva každý kút. Zo začiatku dostával malé porcie 4krát denne, prvú ráno o tretej, lebo v noci bol nekľudný a pýtal sa von.

Alan je super, potvrdzujú jeho noví ľudia a nechápu, ako mohol niekto takému milému, kľudnému psovi urobiť toľko zlého.

Porovnajte fotografie, medzi tými hore a touto poslednou prešli len dva týždne. No nie je Alan fešák?

            

         Alan 29.októbra 2007, dva týždne po príchode do novej rodiny.

 Ďakujem Alanovej novej rodine za poskytnutie fotomateriálu.


best replica watches

Y. Neumannová, 6.11.2007

 

    

 
casino siteleri